Lof der vriendschap, de dichter en de beiaardier

Vrijdagvond 14 september om 19:30 uur is voor het tweede jaar het programma Poëzie & Carillon te beleven. Het thema is deze keer “Lof der Vriendschap”. Stadsbeiaardier Frans Haagen heeft samen met de voordrachtskunstenaar Jan Ravensteijn een bijzonder programma samengesteld dat te volgen is vanuit de tuin van het monumentale pand: “De Munt” Rodetorenstraat  12 in Zutphen. Bijzonder detail is dat Francois Hemony ook hier is geweest om de schuilkapel te bezoeken. Met zijn broer Pierre heeft hij in Zutphen het eerste wijnhuiscarillon gegoten.

Het carillon zelf is uiteraard in de hele binnenstad te horen.

Vanwege de beperkte ruimte graag opgeven bij het secretariaat Vrienden van het Wijnhuiscarillon: info@wijnhuiscarillon.nl. Donateurs hebben gratis toegang, van anderen wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Inloop vanaf 19:00 uur